KAYBETTİKLERİMİZİ ANIYORUZ..

BİLİMSEL ECZACILIĞIN 182. YILI:

SAĞLIĞINIZ İÇİN ECZACINIZA GÜVENİN

ECZANE GÜVENDİR

Değerli Meslektaşlarımız,

Bugün, bu topraklarda bilimsel eczacılığın kuruluşunun 182. yılını kutluyoruz. 14 Mayıs, biz eczacılar için önemli ve simgesel bir tarih. 14 Mayıs 1839 tarihinde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane içerisinde açılan eczacılık sınıfı ile ülkemizde eczacılık, akademik bir mesleğe dönüşmüştür.

Biz eczacılar, 14 Mayıs’ı her sene belirli temalar çerçevesinde, Birliğimiz ve tüm Eczacı Odalarımızla birlikte hafta olarak kutluyoruz.Bu yıl, Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun da temasından yola çıkarak, pandemi döneminde daha da iyi anladığımız bir konuya vurgu yaptık ve temamızı “Sağlığınız İçin Eczacınıza Güvenin. Eczane Güvendirolarak belirledik.

KAYBETTİKLERİMİZİ ANIYORUZ..

Bir yılı aşkın süredir dünyayı saran ve sarsan COVID-19 pandemisi nedeniyle kaybettiğimiz

415 sağlık çalışanının 50’si meslektaşımız ve 19’u da eczane teknisyenlerimizdi. Bunlar

bizler için birer sayı değil; hepsi birer can, meslektaş, arkadaş, kardeş, anne, baba, evlat…

Hepsini saygıyla anıyoruz.

Bugün anılarını yâd etmek adına, eczacılar olarak 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü tüm

Türkiye’de Saat 12:00’de Eczanelerimizin önünde mümkün ise siyah

Kurdelelerimizi yakamıza takarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız.

Eczanelerimizde kullandığımız afişlerle de kaybettiklerimizi anacağız..

Eczacılarımızın ve Eczane Personellerinizin bu anmanın görünürlüğünü artırma konusunda

vereceğiniz destek de son derece anlamlı olacaktır.

Siyah Kurdelelerin gün boyu yakalarınızda takılması rica olunur.

Siyah Kurdele resmi ekte tarafınıza sunulmuştur.

SİYAH KURDELE